Pünkösdi rózsa, bazsarózsa > Pünkösd ünnepe - wyw.hu

Talált weboldalak ebben a kategóriában: Pünkösdi rózsa, bazsarózsa > 6 weboldal. Kategória leírása:
Szponzorált linkek
Bánáti bazsarózsa
http://hu.wikipedia.org/wiki/B%C3%A1n%C3%A1ti_bazsar%C3%B3zsa

A bánáti bazsarózsa (Paeonia officinalis ssp. banatica) növényritkaság, egész Európában csak a Baranya megyei Zengő gerincén található meg. Fokozottan védett: Természetvédelmi értéke 250.000 Ft. Védelmét ritkasága, a magyarországi flóránkban játszott fejlődéstörténeti szerepe (jégkorszak előtti reliktum) és növényföldrajzi jelentősége (pannóniai endemizmus), végül veszélyeztetettsége indokolja.

Bánáti bazsarózsa
kertpont.hu
http://www.kertpont.hu/uj/kertpont.php?menu=cikk&CId=140

Pünkösdi rózsa: A Kínában közel 2000 éve termesztett növény, mely egyben az egyik legrégebbi kultúrnövényünk növénytani nevét (Paeonia) a görög mitológia isteneit gyógyító orvosnak, Paion-nak köszönheti. Más források nevét a paean szóra vezetik vissza, ez diadalmi éneket jelent.

kertpont.hu
Pünkösd piros rózsája
http://ujember.katolikus.hu/Archivum/000611/1601.html

A pünkösdirózsa - vagy bazsarózsa - neve ellenére nem tartozik a rózsafélék családjába, ám illatos, sok szirmú virágának szépsége a rózsáéval vetekszik. Általában pünkösd táján szokott virágba borulni, idén azonban a hirtelen jött meleg és a késői pünkösd miatt már csak a fás szárú pünkösdirózsa virágai fogják az ünnepi oltárt díszíteni.

Pünkösd piros rózsája
Pünkösd és rózsája
http://www.csaladinet.hu/hirek/szabadido/vegyes_horoszkop_erdekessegek/2171/ ...

A Pünkösdi rózsa, bazsarózsa ilyenkor virít. Frissessége, üdesége jelképezi a lélek megújulását, a kert kiteljesedését. Nem csak a kerteket díszíti, hanem a Zengő oldalában is pompázik ez a virágcsoda. Húsvét után, az 50. napon ünnepli a keresztény világ a szentlélek eljövetelét. Ez az ünnep a pünkösd, az egyházi év harmadik legnagyobb ünnepe. Szimbolikus növénye a pünkösdi rózsa, szirmával a szentlélek tüzének lángnyelveit jeleníti meg.

Pünkösd és rózsája
Bakker: Buja virágok finom színekben
http://www.bakker-holland.hu/Garden/Article.aspx?article=532

A pünkösdi rózsák lélegzetelállítóan szépek. Mihelyst a finom, néha krepppapírnak látszó szirmok a legszebb színekben bontakoznak ki, ezek a növények lesznek májusban és júniusban az ágyások felülmulhatatlan bajnokai. A legtöbb pünkösdi rózsa, amivel a kertünkben tallkoznak, eredetileg Kínából származnak. A finom, selymes virágok és a díszes levélformák ott nagyon kedveltek.

Bakker: Buja virágok finom színekben
A ke­le­ti ba­zsa­ró­zsa
http://www.erdelyinimrod.ro/?page=10103

A ke­le­ti ba­zsa­ró­zsa (Paeonia tenuifolia L.) Marosludastól 21 km távolságra, Mezőzáh község északnyugati határában, a Botta-völgy legvégében, május végén 10–14 napon át virít az Erdélyi-Mezőség egyik rendkívüli florisztikai híressége, a keleti bazsarózsa (Paeonia tenuifolia L.). Növényföldrajzi jelentőségét ilyenkor egy pillanatra háttérbe szorítja szépsége, mely maradandó esztétikai élményt nyújt az arra látogatóknak. Ilyenformán ihlette meg e növény Herman Ottót is, aki így ír róla egy állattani vonatkozású munkájában.

A ke­le­ti ba­zsa­ró­zsa
Hirdetések
Oldal leírása
punkosd.wyw.hu: Pünkösd katalógus - pünkösd ünnepe. Pünkösdi hagyományok, szokások, versek, pünkösdi rózsa, népdalok, mondókák, apostolok, szentlélek.
Gyűjteményünkben 111 válogatott pünkösd témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Aktív linkek: 111 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 0 | Linkre kattintás összesen: 13481