Szentlélek > Pünkösd ünnepe - wyw.hu

Talált weboldalak ebben a kategóriában: Szentlélek > 10 weboldal. Kategória leírása:
Szponzorált linkek
Szentlélek a Wikipédiából
http://hu.wikipedia.org/wiki/Szentl%C3%A9lek

A Szentlélek avagy Szent Szellem a kereszténység tanítása szerint az Isten lelke, a Szentháromság harmadik személye. A Szentháromságban hívő keresztények szerint a Szentlélek "valóságos személy", a nyugati keresztények szerint az Atyától és a Fiútól (Jézus Krisztus), a keleti keresztények szerint pedig az Atyától származik ("az Atyától, a Fiú által"). Ez vezetett el az ún. filioque-vitához, mely 1054-ben a keleti s nyugati keresztények közötti szakadás egyik okává lett.

Szentlélek a Wikipédiából
Németh Sándor: Pünkösd tegnap és ma
http://www.hit.hu/article.html?id=136

Pünkösd a kereszténységben a Szentlélek eljövetelének ünnepe. Ezen a zsidó ünnepen szállt le először Jézus tanítványaira Isten Szelleme Jeruzsálemben, hogy természetfeletti erővel, jelekkel és csodákkal kísérve tudjanak tanúságot tenni Jézus Krisztus feltámadásáról és mennybemeneteléről.

Németh Sándor: Pünkösd tegnap és ma
Váróvasárnap
http://jelesnapok.oszk.hu/prod/unnep/varovasarnap#BHI/tuzcselekedetei0003

Váróvasárnap - Jövel Szentlélek Úristen, Veni sancte spiritus.

Váróvasárnap
Ki a Szentlélek?
http://www.gotquestions.org/Magyar/Szentlelek.html

Sok félreértés van a Szentlélek személyiségével kapcsolatban. Néhányan úgy gondolják, hogy a Szentlélek egy misztikus erő. Mások szerint egy személytelen hatalom, amit Isten ad Krisztus követőinek. Mit mond a Biblia a Szentlélek személyéről? Egyszerűen azt, hogy a Szentlélek maga Isten. Azt is kijelenti, hogy egy személy, egy lény tudattal, érzésekkel, akarattal.

Ki a Szentlélek?
A Szentlélek eljövetele
http://www.kereszteny.hu/biblia/showchapter.php?reftrans=1&abbook=ApCsel&numch=2

Amikor elérkezett pünkösd napja, ugyanazon a helyen mindnyájan együtt voltak. Egyszerre olyan zúgás támadt az égből, mintha csak heves szélvész közeledett volna, és egészen betöltötte a házat, ahol ültek. Majd lángnyelvek jelentek meg nekik szétoszolva, és leereszkedtek mindegyikükre. Mindannyiukat eltöltötte a Szentlélek, és különböző nyelveken kezdtek beszélni, úgy, ahogy a Lélek szólásra indította őket.

A Szentlélek eljövetele
A Szentlélek Kiáradásának feltétele a szív tisztasága
http://www.pilisvorosvar.hu/vorosvariujsag/2002/majus/13.htm

Jézus megígérte, hogy elküldi a Szentlelket egyházának. Az apostolok Pünkösd ünnepén örömmel tapasztalták az ígéretek beteljesedését. Jézus Krisztus Pünkösdkor és bérmáláskor árasztja a hívekre a Szentlelket. Nekünk is készülnünk kell erre a találkozásra, legyen az az ünnepen vagy bérmáláskor. Mégis édes keveset tapasztalnak a hívek és a bérmálkozók azokból a hatásokból, amelyet a Szentlélek adományai kifejtenek bennünk.

A Szentlélek Kiáradásának feltétele a szív tisztasága
Hol van a Szentlélek?
http://www.onlinehittan.hu/h-7-23.htm

Online hittan - Evangélikus egyszeregy mindenkinek. A konfirmációi oktatás témakörei. A Szentlélek a Mindenható Isten szabad és független jelenléte. Bárhol, bármikor, bárkiben jelen lehet és cselekedhet korlátozás nélkül. Ő azonban mégis leginkább az evangélium hirdetésében kíván jelen lenni és cselekedni: hitet ébreszteni a szívekben és testvéri közösségbe gyűjteni az embereket.

Hol van a Szentlélek?
A Szentlélek munkája
http://www.agape.epk.hu/node/336

Hisszük, hogy a Szentlélek isteni személy, a Szentháromságnak az Atyával és a Fiúval egyenrangú tagja. A Szentírás őt így nevezi: Isten Lelke, Krisztus Lelke, Szentlélek, vigasztalás Lelke, ígéret Lelke, igazság Lelke, kegyelem Lelke, élet Lelke, fiúság Lelke. Ezek a nevek lényét és munkáját hivatottak kifejezni csakúgy, mint jelképei (tűz, szél, víz, eső, pecsét, zálog, olaj, kenet, galamb stb.). Jelenléte és munkája tapasztalható volt a teremtésben és az ószövetségi korban is.

A Szentlélek munkája
folkradio.hu - A Szentlélek eljövetele
http://www.folkradio.hu/hirek/hir_show.php?id=1769

A zsidó nép pünkösdi ünnepéből alakult ki tehát ez a keresztény ünnepünk, amelyen a Szentlélek eljövetelét ünnepli a keresztény ember, vallási felekezetétől függetlenül. Pünkösdöt a keresztény világ a Krisztus utáni 2. századtól tartja számon. A keresztény egyházi ünnep története a következő: Krisztus mennybemenetele után, az ötvenedik napon az apostolok összegyűltek, majd hatalmas zúgás, szélvihar támadt, s a szentlélek lángnyelvek alakjában leszállt a tanítványokra.

folkradio.hu - A Szentlélek eljövetele
Szentlélek eljövetele-oltár
http://www.hung-art.hu/frames.html?/magyar/zmisc/oltar/16_sz/4/csiksze1.html

A kép a főoltárt mutatja Csíkszentlélekről. A Szentlélek eljövetelét mutató főtáblán kívül nyitott állapotban négy, zárt állapotban további hét kép látható, valamint az oromkép és a predella.

Szentlélek eljövetele-oltár
Hirdetések
Oldal leírása
punkosd.wyw.hu: Pünkösd katalógus - pünkösd ünnepe. Pünkösdi hagyományok, szokások, versek, pünkösdi rózsa, népdalok, mondókák, apostolok, szentlélek.
Gyűjteményünkben 111 válogatott pünkösd témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Aktív linkek: 111 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 0 | Linkre kattintás összesen: 13481